Fabrics & More - Rebranding & Campaigning

ajeet-mestry-UBhpOIHnazM-unsplash_edited

Je ruikt, en ziet het!

Fabrics & More blaast nieuw leven in de iconische kledingstukken uit de jaren 60 tot 90. Zowel in Nijmegen als Arnhem heeft Fabrics & More maar liefst 300 vierkante meter aan vintage kleding. Van iconische Amerikaanse jeans merken als Levi’s, Wrangler en Lee tot elegante Italiaanse kledingstukken.

 

Het DNA van Fabrics & More vliegt je om de oren bij binnenkomst van een van de winkels. Het is te horen in de oude platen die gedraaid worden en te zien aan de iconische vintage kleding en te merken aan de klanten die binnen wandelen. 

Proces

On & offline rebranding 

De her-inrichting van het merk, zowel online (website & socials) als de aankleding van de winkel.

On & offline campagne

Vervolgens hebben we binnen korte termijn een agressieve campagne gedraaid. Zowel online als offline. 

Organiseren events

Gedurende het eerste jaar hebben we verschillende succesvolle sales georganiseerd 

stationery-mockup-scene-2.jpg

Rebranding Fabrics & More

Het verhaal dat zich in de winkels plaatsvond hebben wij vertaald naar een visuele huisstijl. Een kenmerkend voorbeeld van deze vertaling is de plaat "Harvest" van Neil Young die grijsgedraaid werd in de winkel. De stip op de achtergrond van deze plaat en zijn kleurencombinatie heeft ons geinspireerd bij het ontwerpen van het logo. 

Contact.png
Fotos.png
Instagram page.png

On & offline campagnes.

De Fabrics & More winkels bevinden zich in grote industriele panden. Panden waar je uren kan rond speuren naar jouw vintage parel. Deze winkels logischer wijs niet in de directe winkelstraten begeven.  

Het is dus van groot belang dat de doelgroep op een andere manier benaderd wordt. Daarom is er samen met dit nieuwe merkidentiteit een praktisch communicatieplan geformuleerd en uitgerold. Een combinatie van online & offline. Binnen een tijdsspan van 3 maanden hebben we, met de online social campagne, versterkt door een offline flyer & poster campagne in regio Nijmegen & een openings evenement, 1500 volgers gegenereerd. Een resultaat dat duidelijk terug te zien was in de conversie in de winkels. 

F&M-4.jpg