• Jesper Tielbeke

SQUID Climbing, ons antwoord op de veranderingen in de klimsport.

Bij deze spoelen we even terug en zoomen we in op het werk wat wij voor SQUID Climbing gemaakt hebben. SQUID Climbing is een beginnend lifestyle merk gefocussed op de klimsport. In de lente van 2020 zal de eerste lijn producten gedropt worden. 20to10 is het creatieve wapen achter SQUID Climbing. Vanaf het begin is 20to10 als creatief partner aangesloten bij SQUID.
Klimmen is te categoriseren onder verschillende disciplines, waarvan boulderen op dit moment de meeste groei en verandering teweeg brengt. In de afgelopen 5 jaar zijn boulderhallen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Met deze groei in populariteit verandert ook het publiek bij de boulderhallen. Waar voorheen klimmen als één sport werd gezien, is boulderen nu een eigen leven gaan leiden. Voor de nieuwe generatie is boulderen nu de introductie naar de klimsport, en voor een groot gedeelte van deze mensen ook het eindstation.
De groei van de klimsport is niet onopgemerkt gebleven op het mondiale sportpodium. In 2020 is klimmen namelijk voor het eerst onderdeel van de Olympische spelen. Met al deze ontwikkelen hebben merken en bedrijven rondom deze sport ook groeimogelijkheden gekregen. Maar zoals ook bij elke groeiende markt willen grote spelers, zoals Adidas, een stuk van de taart. De uitwerking hiervan is dat de ontwikkeling van klim gerelateerde producten steeds sneller gaan, met high performance als grootste doel.


Met SQUID Climbing hebben we gekozen om deze high performance links te laten liggen. Wij focussen ons op de reden waarom wij en veel andere mensen beginnen met klimmen, namelijk de lifestyle van de klimsport. In klimmen is het creatieve en sociale aspect super belangrijk. SQUID is een merk voor mensen die zichzelf willen identificeren met deze lifestyle. Een tegenbeweging op de flitsende & snelle designs waarmee merken high performance willen uitstralen.


De uitwerking van deze positionering is te zien op onze website: SQUID Climbing. Op dit moment zijn we druk bezig met de realisatie van de eerste collectie. Deze zal in de lente van 2020 gelanceerd worden. Hou SQUID dus in de gaten.


www.instagram.com/squidclimbing.