• Jesper Tielbeke

Zorgt Comic Sans voor een Brexit deal?


Comic Sans font grafisch ontwerp brandingGaat Comic Sans zorgen voor een Brexit deal? Vorige week was de creatieve industrie even in de war door de volgende Comic Sans tweet van de conservatives. Op basis van deze tweet vonden wij bij 20to10 het toch interessant om weer even in de geschiedenis van dit bizarre en veelbesproken lettertype te duiken.

Comic Sans is in 1994 gepubliceerd door Microsoft. In een interview vertelt de ontwerper van het lettertype, genaamd Vincent Connare, dat hij het font initieel had ontworpen voor een programma genaamd "Microsoft Bob", waar een hond in spraakballonnen met de gebruiker communiceert. Volgens Vincent zou deze hond niet in het klassieke New Times Roman lettertype spreken, maar moest er een nieuw lettertype voor Bob ontwikkelt worden.

Hierdoor begon Vincent dus aan het ontwerp voor het vrolijke Comic Sans lettertype.Uiteindelijk is Comic Sans te laat geïntroduceerd en heeft het hondje van Microsoft Bob het moeten doen met het klassieke New Times Roman lettertype. Comic Sans werd vervolgens voornamelijk door Microsoft 95 gebruikers ingezet om hun uitnodigingen van verjaardagfeestjes te versieren.


Wie had ooit gedacht dat dit vrolijke lettertype anno 2019 gebruikt zou worden om de Brexit deal rond te krijgen.


Hieronder vertelt Vincent Connare over zijn veelbesproken lettertype.