social media strategie social media adverteren instagram adverteren communicatie bureau Nijmegen

Social media: “Direct in contact met (potentiele) klanten.”

Social media mag niet meer ontbreken in een marketing strategie. Social media levert dé tool waarmee je direct en snel kunt inspelen op de actualiteit en contact hebt met je (potentiële) klanten.

Social media plan

We brengen in kaart welke doelgroep we met welke boodschap of product willen bereiken. Op basis hiervan bepalen welke sociale kanalen er worden ingezet en welke content daarvoor nodig is. Zo is op dit moment  bijvoorbeeld de jongere doelgroep beter te bereiken met Instagram, Tiktok of Snapchat in plaats van Facebook. In het plan wordt wordt uitgewerkt welke content er door wie wordt geproduceerd en hoe de timing van plaatsing op de verschillende platform moet zijn. We werken in het plan ook uit hoe we de uitkomsten meetbaar gaan maken zodat de gestelde doelen worden behaald.

Social media adverteren

Stel; je hebt de mooiste content gecreëerd en blijft actief publiceren op je sociale kanalen, maar de cijfers blijven steken. De algoritmes van social media platformen zorgen ervoor dat engaging content (content waar het meest op gereageerd wordt door middel van likes en comments), beter beloond worden met een plaats in de tijdlijn of explore pagina’s. Om deze betrokkenheid te versnellen en te vergroten kun je content en pagina’s promoten middels adverteren. Dit door het inzetten van partijen die al een ingang hebben bij de doelgroep die jij wilt spreken of via het social kanaal zelf.

Beheer & optimalisatie

Wij kunnen zorg dragen voor het beheer en de optimalisatie van je sociale kanalen. Wij zorgen voor het plaatsen van de juiste content, op de juiste tijd en het juiste platform. Tevens zorgen we ervoor dat via optimalisatie technieken de content ook beter zichtbaar wordt.

Meer weten over onze diensten?
Dennis van Lier
Dennis van Lier

Neem dan contact met ons op

Meer weten over onze diensten?